Even voorstellen

Ik ben Krista Jorritsma, getrouwd met Stefan en mama van 4 prachtige kinderen. Allemaal hebben ze langere tijd borstvoeding gekregen.

Ik ben geboren in België, in de provincie Oost Vlaanderen en getogen in Vlaams Brabant. Ik ben opgeleid tot verloskundige aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

Sinds 2001 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik heb sindsdien al vele moeders en baby's mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarbij zag ik dat borstvoeding geven niet altijd vanzelf gaat. Om beter te kunnen helpen om problemen bij borstvoeding op te lossen, deed ik het postgraduaat lactatiekunde aan de Artevelde Hogeschool Gent, gevolgd door het examen International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC). In 2006 ben ik een eigen praktijk begonnen als zelfstandig vroedvrouw en lactatiekundige.

Nadat ik mijn man (uit Heemskerk) leerde kennen, ben ik in juli 2021 verhuisd naar de Broekpolder, en daar opnieuw begonnen met een eigen praktijk. Als verloskundige en lactatiekundige IBCLC help ik je graag verder met zorg op maat waarbij jullie behoeften als (toekomstige) ouder(s) centraal staan.

Wil jij graag persoonlijke en professionele hulp tijdens je borstvoedingsperiode?
Neem contact op om te bespreken hoe ik je kan bijstaan.

 

Ervaringen van cliënten

Reactie plaatsen

Reacties

Leandra
4 maanden geleden

Toen ik na twee weken borstvoeding opeens pijn kreeg bij het voeden, belde ik Krista. Zij kon gelijk de volgende dag bij mij thuis langskomen om mee te kijken. Al snel werd geconstateerd dat ik spruw had. Ik werd goed geïnformeerd over wat dit inhield en ook wat ik eraan kon doen zodat ik weer fijn borstvoeding kon gaan geven. Het leek met medicatie de goede kant op te gaan. Krista belde of appte mij elke dag om te vragen hoe het ging en om met mij mee te denken. Het ging bij mij echter maar niet beter en de spruw bleek hardnekkig. Ook toen had ik dagelijks nog contact met Krista en heeft zij mij echt gesteund om de borstvoeding te laten slagen. Ik kreeg goede adviezen en Krista nam zelf ook initiatief om bijv. apotheken te benaderen medicatie voor mij te maken (dit doen de meeste apotheken nml niet meer). Nadat ik de borstvoeding weer een beetje onder controle had, werd het contact minder, maar tot de dag van vandaag (4 maanden later!) heb ik nog contact met Krista. Ik heb haar hulp als lactatiekundige als enorm prettig ervaren; een enorme steun. Ze dringt niks op, maar denkt vooral in het belang van de moeder. Wil je doorgaan met borstvoeding, dan worden daar goede adviezen voor gegeven. Wil je stoppen met borstvoeding, dan denkt ze daarover met je mee. Echt heel fijn.

Marelle
2 jaar geleden

Ik belde Krista met een probleem en ze kon meteen de volgende ochtend langskomen. Hele vriendelijk vrouw die super behulpzaam is. Heel erg fijn ook dat ze daarna contact houdt de om te blijven begeleiden. Zeker een aanrader!